Ανακοίνωση του Ιδρύματος Vodafone για το πρόγραμμα World of Difference 2020

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Καταγραφή1

Το World of Difference, το πρόγραμμα του Ιδρύματος Vodafone, που δίνει την ευκαιρία σε νέους, να αλλάξουν τον κόσμο με τη δύναμη της τεχνολογίας κλείνει φέτος δέκα χρόνια και καλωσορίζει τους δέκα νέους νικητές. Οι νέοι που επιλέχθηκαν, ηλικίας 18-35, θα εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, ενώ το Ίδρυμα Vodafone καλύπτει τον μισθό και τις εργοδοτικές τους εισφορές.

Οι φετινοί νικητές ξεχώρισαν, όχι μόνο για το πάθος τους για κοινωνική προσφορά, αλλά και για τις τεχνολογικές τους γνώσεις και μέσα από την αξιοποίηση των απεριόριστων δυνατοτήτων της τεχνολογίας, θα έχουν τη δυνατότητα θα εργαστούν για το κοινό καλό. Συγκεκριμένα, θα εργαστούν για την κάλυψη ενός ευρέος φάσματος κοινωνικών αναγκών, όπως είναι η πρόσβαση στην αγορά εργασίας σε πρόσφυγες, άστεγους και άτομα με αναπηρία, η τεχνολογική ενδυνάμωση της τρίτης ηλικίας, η πρόσβαση στον αθλητισμό για ΑμεΑ, η κινητοποίηση των νέων μέσω της μη τυπικής μάθησης, η εξοικείωση με τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), η STEM εκπαίδευση μαθητών και ο πειραματισμός νέων γύρω από τη δημιουργία δορυφόρων, και τέλος η ανάδειξη αρχαίων μνημείων της χώρας μας.

Ο Νίκος Σχετάκης είναι ανάμεσα στους 10 νικητές του προγράμματος World of Difference 2020 και θα εργαστεί για το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ ADHD Hellas. «Εργαζόμαστε για την αναγνώριση και αποδοχή των ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, για την ομαλότερη ενσωμάτωσή τους στην ελληνική κοινωνία», αναφέρει ο Νίκος Σχετάκης, ο οποίος στο πλαίσιο της εργασίας του θα σχεδιάσει ψηφιακές δράσεις για την αναγνώριση και υποστήριξη της ΔΕΠΥ.

Σχετικά με το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα
Εδώ και 28 χρόνια, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και τη φράση “Connecting for Good” να συνοψίζει τη φιλοσοφία του, το Ίδρυμα Vodafone συνδέει την κοινωνική συνεισφορά με τις τεχνολογίες των τηλεπικοινωνιών. Στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Vodafone δραστηριοποιείται από το 2002, υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, της Εκπαίδευσης και της Κοινωνίας. Στα 18 χρόνια δραστηριοποίησής του, έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 99 φορείς και οργανισμούς, ενώ μόνο τον τελευταίο χρόνο έχει ωφελήσει περισσότερους από 698.000 πολίτες. Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Vodafone στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο, είναι: το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το Generation Next, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης STEM δεξιοτήτων, το Επίκεντρο της ActionAid, τα προγράμματα Instant Network & Instant Classroom για την υποστήριξη ανθρωπιστικών κρίσεων και το πρόγραμμα World of Difference.

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ιδρύματος Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Το World of Difference, ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα του Ιδρύματος Vodafone στην Ελλάδα, συμπληρώνει 10 χρόνια προσφοράς αποτελώντας σπουδαίο παράδειγμα έμπρακτης ενίσχυσης της κοινωνίας! Όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας υποστηρίξει 79 μοναδικούς ΜΚΟ και 89 νέους, προσπαθούμε να αναδεικνύουμε καίρια κοινωνικά ζητήματα και να καλλιεργούμε τον ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία των πολιτών τόσο για την ευαισθητοποίηση, όσο και για την ενεργοποίηση όλων απέναντι σε θέματα που απασχολούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Για περισσότερες πληροφορίες:
Facebook - https://www.facebook.com/VodafoneFoundationGreece/
Youtube - https://www.youtube.com/channel/UCwr8dnMx6wYk5Q9I3JBf45Q
Instagram - https://www.instagram.com/vodafonefoundationgreece/?hl=en

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου

Εγγραφείτε χωρίς καμιά οικονομική υποχρέωση. Τα στοιχεία σας θεωρούνται απόρρητα και θα τηρηθεί απόλυτη εχεμύθεια